Προγνωστικά στοιχήματος και τζόγος: τι πρέπει να ξέρετε για το στοίχημα

Αν ρωτήσεις κάποιον για το στοίχημα, το πιο πιθανό είναι ότι θα σου πει ότι πρόκειται για καθαρό τζόγο. Πιθανότατα θα μπορεί να μοιραστεί και ιστορίες ανθρώπων που έχασαν πάρα πολλά χρήματα, ολόκληρες περιουσίες από το στοίχημα. Ισχύουν όμως αυτά; Αυτές οι ιστορίες τρόμου έχουν κάποια βάση στην αλήθεια; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι «και ναι και όχι». Ας δούμε λοιπόν τα μυστικά για να είναι κανείς υπεύθυνος παίκτης και τι σημαίνει υπεύθυνος παίκτης εν τέλει.

Πριν ξεκινήσουμε, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: όπως θα δείτε και σε κάθε πρακτορείο στοιχήματος ή site στοιχημάτων, το στοίχημα είναι μία δραστηριότητα που ενέχει ρίσκο. Με απλά λόγια, όσο «σιγουράκι» και να είναι ένα ματς, δεν υπάρχει καμία μα καμία εγγύηση ότι το σίγουρο αποτέλεσμα θα επαληθευτεί. Όσο αξιόπιστα και καλά μελετημένα να είναι τα προγνωστικά στοιχήματος, είναι αδύνατον να προβλέψουν όλες τις παραμέτρους ενός αγώνα. Πολλές φορές αρκεί και κάτι φαινομενικά άσχετο για να ανατραπούν τελείως τα προγνωστικά. Είναι όμως το στοίχημα τζόγος;

Στοιχηματισμός και τζόγος

Με την έννοια τζόγος εννοούμε κάτι που βασίζεται τελείως στη τύχη: ο παίκτης ποντάρει σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα και συγκρίνει το αποτέλεσμα του με αυτό μίας εντελώς τυχαίας διαδικασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τζόγου δεν είναι άλλο από τη ρουλέτα ή ακόμη και το ΤΖΟΚΕΡ: ο παίκτης σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα άλλο πέρα από το ποντάρισμα του, όλα τα άλλα είναι καθαρά θέμα τύχης, δεν υπάρχει κανένα προγνωστικό βάσει του οποίου μπορεί να δημιουργηθεί μία στρατηγική και τακτική.

Το στοίχημα φυσικά δεν έχει τίποτα κοινό με τη ρουλέτα και το ΤΖΟΚΕΡ. Ο παίκτης δεν ποντάρει σε μία γεννήτρια τυχαίων αριθμών αλλά στο αποτέλεσμα αγώνων ανάμεσα σε γνωστές ομάδες. Τα προγνωστικά στοιχήματος λοιπόν μπορούν να δώσουν κάποιον έλεγχο στα χέρια του παίκτη, αφού δεν θα παίζει στα τυφλά. Όπως είπαμε και παραπάνω όμως, τα προγνωστικά μπορούν να ανατραπούν και αυτό συνήθως είναι θέμα τύχης. Με άλλα λόγια, η τύχη παίζει σίγουρα κάποιο ρόλο στο στοίχημα, αλλά όχι τον μεγαλύτερο ή τον πιο καθοριστικό, εκτός και αν ο παίκτης απλά τζογάρει και δεν παίζει.

Πότε το στοίχημα είναι τζόγος

Αν ένας παίκτης κατά θέσει ένα δελτίο χωρίς να έχει μελετήσει καλά τα ματς που επέλεξε, τότε πολύ απλά δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να καταθέτει ένα δελτίο ΤΖΟΚΕΡ. Ο σωστός παίκτης θα ψαχτεί πολύ πριν να καταθέσει το κουπόνι του στο πρακτορείο ή το αγαπημένο στοιχηματικό site του. Ο τζογαδόρος απλά θα επιλέξει κάποια ματς στη τύχη ή κάποια ματς που απλά θεωρεί ότι είναι σίγουρα για τους δικούς του λόγους. Αν λοιπόν ένα στοίχημα δεν είναι σωστά μελετημένο, τότε είναι απλά τζόγος και αν το ποντάρισμα είναι μεγάλο, τότε και το ρίσκο είναι εξίσου μεγάλο και μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη ζωή του τζογαδόρου παίκτη.

Πώς να μειώσετε το ρίσκο

Όπως είπαμε και πριν, ένας σωστός ΠΑΙΚΤΗΣ στοιχήματος ξέρει από την αρχή ότι το στοίχημα έχει κάποιο ρίσκο και θα κάνει ό,τι μπορεί για να το περιορίσει. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι φυσικά να παίζει πάντα βάσει σχεδίου και στρατηγικής, τα οποία και θα διαμορφώσει μελετώντας τα προγνωστικά στοιχήματος που θα βρει στις εφημερίδες, το internet ή ακόμη και τα αθλητικά ραδιόφωνα. Ένας καλός παίκτης δεν έχει ποτέ μία μόνο πηγή προγνωστικών και φροντίζει πάντα να μαθαίνει και να συγκρίνει όσες περισσότερες προβλέψεις μπορεί.

Επιπλέον, ένας σωστός παίκτης ξέρει και ΠΟΣΑ να παίξει. Ο παίκτης που δεν τζογάρει ξέρει πως δεν μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα με τρελά στοιχήματα και το παιχνίδι του είναι πάντα μαζεμένο και μελετημένο. Τα ποσά που παίζει είναι μικρά και βασίζονται σε συγκεκριμένο budget με όρια τα οποία και δεν παραβαίνει. Να θυμάστε ότι απαράβατος κανόνας για το στοίχημα είναι να παίζετε πάντα μόνο όσα χρήματα αντέχετε να χάσετε.

Spread the love