Πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα της έδρας στο στοίχημα

Ο παράγοντας της έδρας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς όσον αφορά την απόδοση ενός στοιχήματος. Είναι ο παράγοντας ο οποίος μπορεί σε μεγάλο βαθμό να καθορίσει αν μία ομάδα έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει ένα ματς ή όχι. Εννοείται πως σχεδόν πάντα οι πιθανότητες είναι υπέρ του γηπεδούχου, πράγμα που είναι σε γενικές γραμμές λογικό και αποδεκτό. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που θα ακούσετε να λέγεται πως ένα ματς κερδήθηκε από την εξέδρα, ενώ συχνά το σύνολο των οπαδών του γηπεδούχου αναφέρετε από σπορτκάστερ και προγνωστικά στοιχήματος σαν ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας.

Αν ψάξετε στο διαδύκτιο σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε μια ιστοσελίδα για προβλέψεις αγώνων τόσο σε μπάσκετ όσο και σε ποδοσφαιρο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα βλέπετε μόνο την εδρα αλλα και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε

Γιατί όμως δίνει τόσο σημαντικό πλεονέκτημα η έδρα; Η απάντηση είναι απλή: η ατμόσφαιρα είναι το κλειδί. Μπορεί να μην κατεβαίνουν να «παίξουν μπάλα» όλοι οι οπαδοί, αλλά τα συνθήματα τους μπορούν να τονώσουν σημαντικά το ηθικό των παικτών της ομάδας τους και να ρίξουν το ηθικό των αντιπάλων. Επίσης, μια ομάδα παίζει με άλλον αέρα όταν ξέρει ότι παίζει μπροστά στους πιο αυστηρούς κριτές της οι οποίοι περιμένουν μεγάλα πράγματα από αυτήν όταν την παρακολουθούν.

Στα δελτία του ΟΠΑΠ αλλά και σε sites όπως το Bet365 θα δείτε ότι η νίκη του γηπεδούχου δίνει πάντα μικρότερες αποδώσεις από αυτή του φιλοξενούμενου, με μόνη εξαίρεση όταν πρόκειται για ομάδες με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στο δυναμικό, για παράδειγμα ο πρώτος με τον τελευταίο στη βαθμολογία. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα και με τα προγνωστικά για στοίχημα, το ποντάρισμα στον γηπεδούχο είναι πάρα πολύ ασφαλές κι αφού δεν ενέχει μεγάλο ρίσκο, δεν πληρώνει και πολύ. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα και αν κάνετε σωστά την μελέτη σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας! Ας δούμε λίγο καλύτερα τι εννοούμε!

Οι καυτές έδρες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν δίνουν όλες οι έδρες το ίδιο πλεονέκτημα. Στις μεγάλες έδρες υπάρχουν αρκετοί οπαδοί και των δύο ομάδων και οι εξέδρες είναι αρκετά απομακρυσμένες από το χορτάρι με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να «νοθεύεται» και να μην είναι τόσο δυνατή. Στις μικρές έδρες η παρουσία των οπαδών του γηπεδούχου είναι πολύ πιο έντονη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ηθικό τόσο το δικό του όσο και του φιλοξενούμενου. Για να καταλάβετε καλύτερα, δεν είναι τυχαίο που η έδρα της μικρής Λάρισας θεωρείται από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα. Επίσης, απλά παρακολουθήστε ένα εντός έδρας του Παναθηναϊκού κι ένα της ΑΕΚ. Ενώ και οι δύο ομάδες έχουν σημαντικό αριθμό οπαδών, η ατμόσφαιρα στη μικρή σχετικά Λεωφόρο είναι πολύ καλύτερη από αυτήν στο τεράστιο ΟΑΚΑ.

Τα λάθη των bookies

Οι bookies που και που κάνουν λάθη στις αποδώσεις τους τα οποία μπορείτε και να εκμεταλλευτείτε αν είστε αρκετά έξυπνοι ή γρήγοροι. Ένα από τα πιο βασικά αφορά το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν το υπολογίζουν σωστά και δίνουν μικρή σχετικά απόδοση στο διπλό και πολύ μεγάλη στον άσο όταν μια μικρή ομάδα φιλοξενεί έναν ισχυρό φιλοξενούμενο, παρά την «καυτή» της έδρα. Άλλες φορές συμβαίνει και το αντίθετο κι έχουμε υπερεκτίμηση της έδρας όταν μια μεγάλη ομάδα παίζει στην έδρα της με μία μικρή. Στη προκειμένη περίπτωση, η μικρή ομάδα έχει συνηθίσει να μην έχει πολλούς οπαδούς στις εξέδρες, οπότε το όποιο πλεονέκτημα της έδρας του γηπεδούχου στην ουσία εξανεμίζεται.

Η μελέτη είναι το κλειδί

Πριν λοιπόν ποντάρεις στο Bet365 αθλητικό στοίχημα ή σε οποιοδήποτε άλλο site ή πρακτορείο, φρόντισε να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα για την έδρα του αγώνα που σε ενδιαφέρει. Διάβασε στη Wikipedia για τη χωρητικότητα και την ατμόσφαιρα και αν μπορείς δες και βιντεάκια για να καταλάβεις και μόνος σου τι παίζει από άποψη ατμόσφαιρας. Οπλισμένος με αυτές τις γνώσεις, είναι πολύ πιθανό να πετύχεις τα διάφορα λάθη που έχουν κάνει οι bookies όσον αφορά την εν λόγω έδρα και να τα εκμεταλλευτείς!

Spread the love